Open dag Huis voor de Stad en Zwembad De Braak

Helmond is bezig met de bouw van twee nieuwe publiekstrekkers. Het Huis voor de Stad en het zwembad op sportcampus De Braak. Tijdens de Dag van de Bouw op 17 juni wordt iedereen uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij deze projecten.

Het Huis voor de Stad

Van 10.00 uur tot 16.00 uur kun je terecht op de Weg op den Heuvel 35. Bouwbedrijf Mertens wil je graag laten zien hoe de bouw vordert. Voor jong en oud zal er van alles te beleven zijn op deze open dag. Zo kun je tijdens rondleidingen zien hoe ver ze zijn met de bouw van het Huis voor de Stad. Tegelijkertijd wordt er extra informatie omtrent het project gegeven, worden monsters getoond en is er ruimte voor vragen.  Kinderen zijn ook van harte welkom. Terwijl de ouders een kopje koffie met vlaai eten, kunnen de kinderen spelen op een springkussen. Al zullen ze best een stukje vlaai mee mogen eten.
(tekst gaat door onder foto’s)

Ambitieus project

DitisHelmond heeft vanaf het begin het ambitieuze project in de gaten gehouden. Een project wat in de toekomst van Helmond een belangrijke plek gaat krijgen. Het Huis voor de Stad vormt straks het hart van het Stationskwartier. Een duurzaam gemeentehuis, dat klaar is voor de toekomst van de stad. Alle diensten die de gemeente Helmond biedt, komen hier dan samen. Eind van dit jaar moet het bouwkundig deel zijn afgerond, zodat in 2024 kan worden begonnen met het gebruiksklaar maken van het gebouw. De verwachting is dat de deuren in april 2024 opengaan.

Zwembad De Braak

Bouwbedrijf BMV gooit van 10.00 uur tot 14.00 uur de deuren open van Zwembad de Braak. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de zwemzalen, de technische ruimte met de zwembadinstallatie en het horeca- en kantoorgedeelte. De bouw startte maart vorig jaar. Het bereiken van het hoogste punt werd gevierd in februari. De verwachting is dat het pand in september opgeleverd zal gaan worden.
(tekst gaat door onder foto’s)

 

Sport- en beleefcampus 

Het zwemcentrum krijgt in ieder geval een wedstrijdbad van 25 bij 15 meter en daarnaast een doelgroepenbad van dezelfde afmeting. Aan de kleinste Helmonders is gedacht met een baby- en kleuterbad. Ook komt er horeca. Op de campus, waar naast de nieuwbouw van het Dr. Knippenbergcollege ook nog een nieuw stadion komt, zal het een belangrijke plaats innemen. Er zullen uiteindelijk recreanten kunnen zwemmen, er is plaats voor zwemvereniging Lutra Helmond en uiteraard ook voor de zwemlessen aan basisschoolkinderen.

Optisport

De exploitatie van het zwemcentrum, zwembad én horeca komt in handen van het Tilburgse Optisport. Dit bedrijf is een samenwerking met de gemeente aangegaan voor de duur van vijftien jaar. Daarnaast zijn ze behalve in Helmond ook nog actief in 80 andere gemeenten, met een divers sportaanbod.

Villa Heidestaete

Tijdens de Dag van de Bouw is er nog één bouwproject in Helmond wat zich graag laat zien aan het publiek. Het gaat hierbij om Villa Heidestaete aan de Gerwenseweg. Hier komen 6 luxe huurappartementen. Bouwbedrijf Adriaans is verantwoordelijk voor deze bouw. Je bent welkom om een kijkje te komen nemen, tussen 10.00 en 14.00 uur.

Dag van de Bouw

Bouwend Nederland, dé branchevereniging voor bouw- en infrabedrijven, is initiatiefnemer en organisator van de Dag van de Bouw. De dag is onderdeel van de imago-campagne ‘De bouw maakt het’, waarmee Bouwend Nederland laat zien hoe belangrijk de bouw en infra is voor Nederland. Bouwend Nederland hoopt hiermee mensen enthousiast te maken voor een carrière in de bouw.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *