Op donderdag 26 januari werd de nieuwe ELEO batterijfabriek officieel geopend door koning Willem-Alexander op de Automotive Campus in Helmond.

Koning Willem-Alexander heeft donderdag de nieuwe productiehal geopend van ELEO Technologies. In deze productiehal maken zij batterijpakketen voor allerlei industriële voertuigen. ELEO focust zich vooral op het elektrificeren van o.a. graafmachines, tractoren en cargovoertuigen, dus juist de voertuigen die niet op de snelweg rijden en dat maakt ELEO dan ook opmerkelijk. ELEO is op dit moment al volop in productie. Ze produceren en leveren al aan verschillende klanten.

Na de opening van deze nieuwe fabriek is ELEO ook alweer bezig met de volgende uitbreiding. Ze gaan met een verviervoudiging van het oppervlak dat ELEO nu bezit, uitbreiden naast het huidige pand. Dat wordt zowel kantoor als fabriek. De reden van deze volgende uitbreiding is dat ze nu al merken dat de ruimte alweer te klein wordt. ELEO verwacht de komende jaren erg te groeien. Dat zijn niet de enige toekomstplannen voor ELEO. Zo hopen ze niet meer alleen in Europa te gaan leveren, maar ook in bijvoorbeeld Azië en Amerika. Uiteindelijk wil ELEO gaan richting wereldwijde uitlevering.

ELEO Technologies is ontstaan uit een studententeam van de TU Eindhoven, genaamd Storm Eindhoven. Zij hadden zichzelf als doel gesteld om in 80 dagen de wereld rond te gaan op een elektrische motorfiets.

Op het televisiekanaal van DitisHelmond kun je een kijkje nemen in de ELEO fabriek. De aflevering van Made in Helmond in de ELEO fabriek draait namelijk opnieuw mee. Je kunt DitisHelmond TV bekijken op, Ziggo: 38, KPN: 1429, Breedband Helmond: 130, TriNed: 503, Plinq: TV: 741 IPTV: 559 en T-Mobile: 768

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Karlijn Gevers - Redactie

Stagiaire Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.