Openluchtmis Kapel van Binderen druk bezocht

Op Hemelvaartsdag werd ook dit jaar weer een openluchtmis gehouden op de processieweide bij de Kapel van Binderen. Het was prachtig weer en de openluchtmis was dan ook druk bezocht.

In de meimaand wordt met extra gebed, kaarsen, Mariaprocessies en bedevaarten de verbondenheid met Maria geuit, vandaar ook ‘Meimaand Mariamaand’. Helmond heeft een eigen ‘Maria bedevaartplek’, het Kapelleke van Binderen. De officiële naam is eigenlijk Onze Lieve Vrouw van Binderen. Oorspronkelijk heette de kapel zelfs Maria, lelie onder de doornen. In 1941 werd een oude schaapsstal in gebruik genomen als kapel. Deze plek werd gekozen omdat hier vroeger de abdij van Binderen stond.

De openluchtmis werd georganiseerd door het bestuur van Stichting Onze Lieve Vrouw van Binderen en de Lambertusparochie. Het pastoraal team onder leiding van pastoor-deken Eric Seidel werd door het St. Catharinagilde begeleid naar het altaar op de weide. De dienst werd in alle rust en in plechtige stilte belijd. Na de dienst ging het Catharinagilde weer voorop in de uitgeleide.

Na de viering kregen de mensen de gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken en was er ruimte om te picknicken op de processieweide.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan Janine van Dijk.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *