“Misschien kunnen jullie even een stukje schrijven over ouderen die in quarantaine zitten en echt niks hebben op hun kamertje. Vaak zelfs geen bezoek.” Dit verzoekje kreeg DitisHelmond van Marjo van Bommel uit Helmond. Een telefoontje naar haar maakte duidelijk waarom ze dit vroeg.

Haar ouders wonen in woonzorgcentrum De Pannehoeve. Tijdens haar bezoekjes valt het op dat voor veel bewoners de dag wel erg lang duurt, omdat ze niks te doen hebben. Activiteitenbegeleidster Janine Mutsers doet er alles aan om verveling en eenzaamheid op de cohortafdeling te voorkomen, maar dat is moeilijk. De bewoners moeten op de kamer blijven vanwege coronabesmettingen en daarom krijgen ze ook minder of zelfs geen bezoek.

Zowel Janine als Marjo doen daarom een oproep aan inwoners van Helmond om spulletjes te brengen voor de mensen die geen familie en/ of weinig geld hebben om ze zelf te kopen. Ze noemen kleurboeken voor volwassenen, een cd-spelertje of radiootjes. Het hoeft zeker niet duur te zijn. Maar ook grotere giften zoals robothondjes of katjes zijn zeer welkom.

Mensen die hier aan bij willen dragen kunnen dat melden via janine.mutsers@zorgboog.nl 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *