Een padeltoernooi werd dit jaar door TPC Espendonk georganiseerd op sportpark Espendonk. Dat de padelsport erg in trek is blijkt uit het feit dat en veel teams hadden ingeschreven. Opvallend was dat er dit jaar ook enkele damesteams hadden ingeschreven voor dit toernooi al voerden de mannelijke spelers de boventoon.

Het park was vrolijk versierd in de Spaanse stijl omdat de padelsport eigenlijk afkomstig is uit Spanje. De hele week werd er fanatiek gesport en op zondag waren de finales van de overgebleven teams. Ook waren er twee damesteams die tegen elkaar moesten strijden voor de winst.

Deze finale mocht wel het hoogtepunt genoemd worden. De twee duo’s die tegen elkaar de strijd aan gingen waren in duo 1 Martha Lammers en Floor van Riesen tegen duo 2 Mariette van de Weijdeven en Sandra van Laarhoven. Door het mooie maar warme weer was het wel afzien in de padelkooien en er werd regelmatig even gestopt om wat water te drinken. Maar na een verhitte strijd kwamen de vier dames moe maar voldaan richting het terras (heerlijk in de schaduw) voor een koel drankje en na te praten over de wedstrijd.

Vooral de dames van duo 1, Martha Lammers en Floor van Riesen keken opgelucht. Zij hadden het andere duo verslagen met de standen 7-6 en 6-1. Een drankje was dus dik verdiend. En TPC Espendonk sprak van een mooi evenement. En hoopt vaker een padeltoernooi te organiseren. De vereniging zoekt nog wel mensen die interesse hebben om eens een keer te komen tennissen en vooral de ouderen voor een veteranenteam. TPC Espendonk had dus weer een mooie sportdag.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *