Pannenkoeken bakken voor ouderen

Vrijdag, de 17e maart was het de nationale pannenkoekendag. Overal in het Land werden er in scholen, bij stichtingen en verenigingen pannenkoeken gebakken. Vaak ook voor de ouderen in Nederland die graag een pannenkoekje lusten maar zelf niet meer kunnen bakken. Zo ook op bs. De Korenaar waar de leerlingen zich geroepen voelden iets voor de ouderen te doen.  Want wat is er mooier dan pannenkoeken bakken en dan ook nog eens de ouderen uitnodigen om deze op school op te eten.

Dus kwam de kinderraad van de school bij elkaar en werd er vergaderd over de aanpak. De kinderraad bestaat uit Mayke, Joy, Nick, Tygo en Levi. Zij hadden al snel de planning rond. Dus werd op vrijdag eerst de koffiekamer gepoetst en opgeruimd en de tafels netjes gedekt. Het bestek werd langs de borden gelegd en op tafel verscheen stroop en suiker. Inmiddels waren er enkele leerlingen bezig met het beslag te maken. De bloem en het water werden netjes afgemeten en in de blender gegooid. Zo, de eerste bak beslag is in de maak.

Ouderen worden ontvangen

Ondertussen waren er al enkele oudere mensen binnen gekomen en zij werden ontvangen met een lekkere kop koffie of thee. De aanwezigen merkten al gauw dat er pannenkoeken in de maak waren want de geuren van pannenkoeken hingen in de kamer. En toen kwam het grote moment; de eerste pannenkoeken waren klaar en de kokjes vroegen zich af of de ouderen het wel lekker vonden. Is het niet te dik? Of is het niet te dun? Maar toen de pannenkoeken werden geserveerd en op de borden waren gelegd keken de ouderen verlekkerd naar het warme gerecht. Enkelen begonnen direct met het volsmeren met stroop en weer anderen strooiden er suiker over heen. Zij vonden het heerlijk. Inmiddels was de volgende lading alweer klaar en op de vraag of zij er nog eentje lustten werden de borden direct naar de koks toegeschoven.

Ook de wijkreporter kwam er niet onder uit. Ook hij kreeg een bord met een heerlijke pannenkoek aangereikt. Na een klein uurtje waren de ouderen uitgegeten en kon er niets meer bij. Enkele koks begonnen met de borden weg te halen bij de gasten en weer andere leerlingen begonnen met de afwas. Er waren nog wel enkele pannenkoeken over en die werden klaargezet voor de leerkrachten van de school die nog geen pannenkoeken hadden gegeten. En wat waren ze lekker en dit is voor de volgende keer weer beslist de moeite waard…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan de koks van de Korenaar.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.