Partijen willen debat over coffeeshops in Helmond

De fracties van Helder Helmond, D66 Helmond en 50 PLUS vragen in een e-mail aan de gemeenteraad om een interpellatiedebat met de raad. Daarmee reageren zij op het besluit van burgemeester Blanksma om voorlopig geen extra coffeeshops in Helmond toe te laten.

De fracties vinden het een ‘merkwaardige beslissing’, omdat de burgemeester eerder wel bereid was om extra coffeeshops toe te laten in de stad, bij steun van de gemeenteraad. “Deze steun heeft u; de wens tot uitbreiding van het aantal coffeeshops staat immers in het ambitieakkoord“, aldus de fracties. “We zijn ons ervan bewust dat het uw bevoegdheid is als burgemeester, maar door dit besluit hebben we niet het gevoel een volwaardige gesprekspartner te zijn.”

Volgens de fracties is de argumentatie van de burgemeester ‘veel te mager’. “Wij nemen hier geen genoegen mee en zouden graag dieper op deze kwestie in willen gaan.”

Daarom willen genoemde fracties zo spoedig mogelijk een interpellatie met de gemeenteraad. En daarmee verzoekt  men ook om het coffeeshopbeleid van de commissieagenda van 4 juli af te halen en te agenderen voor 11 juli in de gemeenteraad.

Middels het recht van interpellatie kan een raadslid inlichtingen van het college of de burgemeester vragen over een onderwerp dat niet op de agenda staat. Eventueel kan via een motie een uitspraak van de raad worden verkregen. Waarmee een interpellatie dus verder gaat dan het stellen van mondelinge vragen alleen.

Voorlopig blijft Bonne Ville aan de Wolfstraat de enige coffeeshop in Helmond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *