Peelcongres over uitdagingen in de zorg

Het Peelcongres 2022 op woensdag 18 mei heeft als thema ‘Van regiobeeld naar regio opgave!’ Tijdens het congres gaan alle partijen die invloed hebben op de toekomst van zorg en welbevinden in de peelregio aan de slag met belangrijke uitdagingen. Initiatiefnemer is Peel Duurzaam Gezond, in samenwerking met de Peelgemeenten waaronder Helmond, zorgverzekeraar CZ en Innovatiehuis de Peel.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft in samenwerking met zorgverzekeraar CZ een onderzoek uitgevoerd om in beeld te krijgen hoe het staat met de zorg in de Peelregio. Uit dit regiobeeld zijn speerpunten gekomen: leefomgeving, leefstijl, regie en zingeving, tekort aan zorgpersoneel, doorstroom in de zorg, van tweede naar nulde lijn en samenwerken in netwerken.

Workshops

Het blijft niet bij praten alleen. De speerpunten zijn gekoppeld aan workshops. Ook wordt er ingezet op actie en starten van projecten. Het Peelcongres 2022 wordt gehouden in Green Valley Estate in Deurne. Aanmelden voor deelname is niet meer mogelijk.

Foto: via Innovatiehuis de Peel

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *