Permanente camera aan de Heistraat

De tijdelijke camera aan het Advocaat Botsplein in Helmond wordt vervangen. Er komt nu een permanente camera in de Heistraat. Dankzij deze verplaatsing is er zicht op de gehele Heistraat én op het Advocaat Botsplein. Daarnaast blijft de tijdelijke camera ter hoogte van Binnendoor langer actief. Hiermee wordt voorlopig nog toezicht gehouden op het Weverspark. Het plaatsen van drie tijdelijke camera’s was een reactie op de ongeregeldheden in juni 2020.

De aanpassingen komen tegemoet aan de wens van bewoners om het cameratoezicht in stappen af te bouwen. De camera gericht op het Weverspark blijft actief tot september 2021. De camera ter hoogte van Van der Foelartstraat wordt in maart 2021 verwijderd.

Aanleiding

Vanwege structurele en langdurige overlast in de omgeving van het Weverspark en het Advocaat Botsplein zijn drie tijdelijke camera’s geplaatst. Inmiddels is het rustiger geworden in en rondom het Weverspark. Om die reden is het cameratoezicht geëvalueerd met bewoners.

Uitkomsten evaluatie

De plaatsing van de tijdelijke camera’s had blijkbaar een positief effect op het veiligheidsgevoel. Omwonenden beschouwen het gefaseerd afbouwen van de tijdelijke camera’s als een logische vervolgstap. Wel vragen zij om het cameratoezicht aan het Advocaat Botsplein (parkeerplaats Lidl) te continueren. Verder willen omwonenden meedenken over alternatieven voor cameratoezicht.

Vervolgonderzoek in mei/juni

Als vervolg op de evaluatie van december is er in mei/juni weer een onderzoek. De effecten van de genomen maatregelen worden bekeken, zoals de nachtelijke afsluiting Weverspark, buurtpreventiegroep Weverspoort, het cameratoezicht en andere acties.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *