Het was vandaag 3e juni weer de beroemde Donuts Day. Deze wordt altijd gevierd op de eerste vrijdag in juni. Vrijwilligers van het Leger des Heils (Perron 3) deelde de donuts uit.

De donuts kregen hun bekendheid aan het front van de eerste wereldoorlog. Daar deelden de jonge heilsoldaten (meestal vrouwen en meisjes) van het Leger des Heils donuts uit aan de soldaten om hen een beetje op te fleuren. Deze vrouwelijke soldaten werden de Doughnut Dolly’s genoemd. Sindsdien is het een nationale dag geworden. De beroemdste donutbakker van Nederland heette Donut Worry, Be Happy. Want het motto van de donutsbakkers is nog steeds: het delen van een donut is een geluksmoment.

Dus stonden er vandaag enkele vrijwilligers van het Leger des Heils (Perron 3) voor de deur om donuts uit te delen. Deze actie was een succes want iedereen die langs liep of fietste, kreeg een donut. Toen om half 3 de Montessorischool uit was, was het een drukte van belang. De vrijwilligers liepen af en aan om hun schalen bij te vullen. De met chocolade gevulde donuts werden in een mum van tijd verorberd en sommige kinderen keken of zij stiekem nog een donut konden krijgen. Ook de volwassenen waren er niet vies van. Menig persoon keek en vroeg likkebaardend om een donut. Helaas waren de dozen al gauw leeg en gingen de vrijwilligers naar binnen want het nee zeggen vonden zij toch wel een beetje zielig. Perron 3 had weer een goede beurt gemaakt bij het winkelcentrum…

 

Alle foto’s zijn met toestemming gemaakt.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.