Plannen voor woonstudio’s in voormalig Hotel Wilhelmina

Een nog onbekende partij is van plan om in het voormalige Hotel Wilhelmina aan de Bakelsedijk in Helmond veertien woonstudio’s te realiseren. De gemeente Helmond staat op zich achter dat plan en heeft er inmiddels een vergunning voor afgegeven.

Opvang voor asielzoekers, studentenwoning, het voormalige Hotel Wilhelmina aan de Bakelsedijk in Helmond vervulde na de sluiting van het hotel in 1997 meerdere functies. En nu lijkt het erop dat het oude hotel ruimte gaat bieden aan een veertiental wooneenheden. Daarbij is het de bedoeling van de betreffende partij om het pand te vergroten en te moderniseren. Zodat het straks geschikt is voor het bouwen van de woonstudio’s. Daarbij komt er tegelijk een aanbouw aan de achterzijde van het gebouw en ruimte voor parkeerplekken. Het huidige bijgebouw wordt verder vervangen door een kleiner gebouw.

In de verkoop

Hotel Wilhelmina werd gebouwd in 1924. Tot april 1997, dus 73 jaar lang, deed het pand dienst als hotel. Het hotel moest in ’97 haar deuren sluiten, omdat het niet meer voldeed aan de eisen en normen en voor tonnen verbouwd moest worden. Iets wat de eigenaar én de uitbaters, Lenie en Pieter Sanders, niet zagen zitten. Het hotel ging vervolgens in de verkoop. Lenie en Pieter Sanders kozen voor een andere toekomst met biljart Wilhelmina aan het Beugelsplein. Een tijdlang fungeerde het voormalige hotel daarna als onderdak voor jonge vluchtelingen en woonden er tijdelijk ‘antikraak’-studenten in.

Foto: John Janssen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *