• plantenactie

De plantenactie in de Leonardusbuurt bracht weer kleur en fleur. Om 09.00 uur waren er al mensen fanatiek bezig met de tafels klaar te zetten waar aan gewerkt kon worden. Talloze planten in kratjes die klaar stonden om geplant te worden.

Om half tien was het een drukte van belang en er werden allerlei namen van planten genoemd. Er stond een grote pick-up truck volgeladen met aarde en een man werkte zich in het zweet om de vele emmers te vullen. Nu hoefden de dames alleen maar de planten er in te zetten. De kruiwagens stonden gereed voor de verspreiding van de vele bakken en emmers.

Ik hoorde namen waar ik nog nooit van had gehoord. En enkele namen klonken wel bekend. Spaanse margrieten, begonia’s, geraniums, Felicias, Petunia’s, Mexicaantjes (of mag je dat niet meer zeggen?), Lobelia’s en vlijtig Liesje. Het waren mooie planten. De dames waren al begonnen met het planten in de emmers en de heren liepen met de kruiwagens de emmers en bakken planten naar de bestemde plaatsen en lantaarnpalen waar het kleurrijke gewas moest komen.

Een man liep flink te zweten met een kar waar een grote bak water opstond om die vervolgens in de emmers en bakken te sproeien. Na een korte koffie/thee pauze gingen de vrijwilligers door om alle planten te planten want het kon wel eens warm worden. Daarna gingen er enkele mannen met kruiwagens en trapjes de wijk in want daar kwamen ook mooie emmers aan de palen te hangen. Het was weer een mooie plantenactie van Leonardus en de buurtbewoners waren er blij mee….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.