Podiumbijeenkomst ‘Werken volgens de bedoeling’

‘Werken volgens de bedoeling’, het is één van de belangrijkste doelen die de gemeenteraad zichzelf heeft gesteld voor de komende jaren. Maar wat houdt ‘Werken volgens de bedoeling’ precies in? En wat betekent het voor de inwoners van Helmond? Daarover organiseert de gemeenteraad een Podiumbijeenkomst.

‘Werken volgens de bedoeling’ gaat over mensgerichte dienst- en hulpverlening waar Helmonders écht en duurzaam mee geholpen zijn. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het helaas niet altijd. Het vertrouwen in de overheid is zeer beperkt. Het toeslagenschandaal en de aanpak van de aardbevingen door de gaswinning in Groningen hebben hier zacht gezegd niet aan bijgedragen. Maar ook onze gemeentelijke processen en procedures zijn nog niet altijd ingericht om inwoners integraal, snel en ‘volgens de bedoeling’ verder te helpen.

Deskundigen van het Instituut voor Publieke Waarden gaan tijdens deze interactieve Podiumbijeenkomst in op wat we in Helmond kunnen doen om inwoners beter en meer integraal van dienst te kunnen zijn en wat de rol van de gemeenteraad daarin is. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Het vergt een omslag in het denken en werken van iedereen die actief is in het sociaal domein. Centraal staat de vraag hoe de gemeenteraad kan sturen op deze ‘bedoeling’ in het sociaal domein? Geïnteresseerd? Kom dan op:

Dinsdag 6 december 19:30 naar de Podiumbijeenkomst Werken volgens de bedoeling (inloop vanaf 19:00 uur), Wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 123, Helmond

Informatief Programma

Sprekers die avond zijn onder meer: Thijs van den Enden, Sandra Tax van het Instituut voor Publieke Waarden en Katelijn Lukassen strateeg sociaal domein van de gemeente Helmond. Wethouder Cathelijne Dortmans zal de avond afsluiten.

Iedereen is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.