Polaris meisjes A1 eerste winterkampioen

Het team Meisjes A1 van VC Polaris werd zaterdag 16 december de eerste winterkampioen van regio Zuid. Dit deden zij door met 3-1 te winnen van Bladel MA1. De Polaris Mannen werden deze periode verdienstelijk tweede. Helaas behaalden de Polaris Vrouwen deze competitiehelft geen kampioensplek.

Het team Meisjes A1, bestaande uit Kyra Aerts, Amber van Lierop, Robijn Besters, Lin van Asten, Kiki Boggan, Nynke Jongstra, Natascha van der Westen, Eveline Rademakers en Dinja Aerts, veroverden de eerste plaats in deze competitiehelft na een spannende en fanatieke wedstrijd tegen het team Meisjes van Bladel A1. Zo mochten ze zich de eerste winterkampioen van regio Zuid noemen. Gezien de subtop posities van beide Polaris volleybalteams, wilden zowel de Mannen als de Vrouwen de eerste competitiehelft graag positief afsluiten. Bij de mannen lukte dit met enige moeite, bij de vrouwen werd dit tegen VC Landgraaf een bittere pil.

Uitstekende start

Tegen Akak’55 begonnen de Polaris mannen, na de onverwachtse verliespartij vorige week, in de eerste set weer zeer matig. Gelukkig werd na 7-12 duidelijk waar de kwaliteiten van de Helmonders lagen. Luc van Bree kon het spel over alle schijven verdelen. De aanvallers maakten hier uitstekend gebruik van door veelvuldig te scoren. Ook verdedigend begon het wat meer te lopen. Nipte winst van set 1 met 25-23. Set twee begon beter en Polaris speelde nagenoeg foutloos. Aanvallend wist Tristen Koenen de gehele wedstrijd te overtuigen en ook blokkerend pakte Polaris een aantal punten.

Met invallers team 2 naar plek 2

De gasten uit Waspik wisten even geen raad en verloren de set met 25-14. De derde set werd een echte kraker. Na een 14-17 achterstand was het zaak voor Polaris om alle zeilen bij te zetten. En met resultaat. Een aantal rake klappen van Steff de Vries en Cas Heezemans bleken in de spannende slotfase voldoende om ook deze set met 31-29 te winnen. Nu de overwinning binnen was, wilde Polaris voor de volle buit gaan. De mannen uit het tweede team van Polaris kregen vervolgens de ruimte om in te vallen en zo werd ook deze set gewonnen met 25-22. Coach Jaap van Bussel: “Fijn dat we gebruik mochten maken van de jongens van heren 2. Het waren 5 belangrijke punten. Vandaag waren Luc van Bree en Tristen Koenen wel echt de uitblinkers. We sluiten de eerste helft af met een mooie tweede plaats.”

Teleurstellend

Bij de Vrouwen haalde Polaris in Landgraaf geen moment het gewenste niveau. Het team speelde zonder passie en gedrevenheid. Zeker in set 1 en 2 hing het team hing als los zand aan elkaar. Passend was het zeer matig, maar ook aanvallend kon de ploeg geen vuist maken. Deze sets werden dan ook met ruime cijfers verloren 25-14 en 25-20. Na diverse omzettingen in de derde set ging het qua strijdlust en inzet beter. Er werd met meer variatie gespeeld, waardoor Polaris meer in het spel mee deed. Echter ook in deze set was het net niet voldoende: 25-22 voor de thuisploeg. Set vier was de beste set van de wedstrijd aan Polaris kant, serverend kwam er meer druk en ook wisten de Helmonders aanvallend meer te scoren. Deze set haalden ze binnen met 22-25. Toch nog een puntje, maar de belangrijke 4e plaats werd hierdoor afgegeven aan Skunk Veghel.

Tweede helft

Op zaterdag 13 januari start voor de vrouwen de tweede helft van de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen VC Weert om 19.00 uur. De volgende wedstrijd voor de mannen is in en tegen Volley Lek en IJssel uit Krimpen aan de IJssel op 13 januari om 17.00.

Foto’s en tekst: VC Polaris

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *