Politie deelt videobeelden straatrace Helmond

De politie heeft videobeelden vrijgegeven van wat voorafging aan het ongeval op zaterdagavond 3 juni om 21.25 uur op de Europaweg in Helmond. Hierbij knalde een personenauto achterop een stilstaand taxibusje. Zes personen raakten gewond. Op de bewakingsbeelden is te zien dat twee personenauto’s hard optrekken en de witte auto op het busje bij het stoplicht botst. De politie is op zoek naar tips over de zwarte auto die er na het ongeval vandoor ging. Ook wil de politie in contact komen met een vijfde inzittende van de witte auto, die verdween na het verkeersongeluk.

“Wij gaan er op basis van het onderzoek door onze verkeersspecialisten van uit dat deze auto betrokken was bij een soort straatrace. Een tweede auto die meedeed aan die vermoedelijke straatrace ging er vandoor”, meldt de politie. Op de plek van het ongeval troffen agenten afgelopen zaterdagavond een grote ravage aan. Er lagen meerdere gewonden verspreid op straat.

Vijfde inzittende

Een Helmonder (56) en Tilburger (24), die in het taxibusje zaten, raakten slechts lichtgewond. Voor de zekerheid werden ze naar het ziekenhuis gebracht ter controle. De vier inzittenden van de witte personenauto (16 t/m 33 jaar) raakten behoorlijk gewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling. Inmiddels stelde de politie vast dat in de auto die tegen het taxibusje reed nog een vijfde persoon zat. “Diegene was niet meer aanwezig op de plaats van het ongeval. Naar diens identiteit zijn we nog op zoek. Het is voor ons een belangrijke getuige. Daarom roepen wij die getuige op om zich bij ons te melden”, zegt de politie.

Zwarte Golf

De politie is ook op zoek naar de personenauto die samen met de witte auto hard optrok en na het ongeval spoorloos is verdwenen. “Het gaat daarbij om een zwarte Volkswagen Golf. Wij zijn op zoek naar die zwarte Golf en de bestuurder ervan, maar komen ook nog steeds graag in contact met andere getuigen”, aldus de politie.

Heb je een tip die kan helpen bij het onderzoek, neem dan contact op met de politie: 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Je kunt je tips ook online doorgeven via de website van de politie.

Bekijk hier de videobeelden van de racende auto’s:

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *