Politie Helmond is op zoek naar de man op de foto en een andere man in verband met bankhelpdeskfraude gepleegd op 15 december 2023 in Helmond.

Bovenstaande man stond op vrijdagmiddag 15 december te pinnen bij de Geldmaat op het Nieuwveld. Hij gebruikte een bankpas die dezelfde middag werd buitgemaakt via telefonische bankhelpdeskfraude. Verder is de politie op zoek naar een nep bankmedewerker die eerder die middag de bankpas ophaalde bij het slachtoffer thuis. De nep bankmedewerker liep 15 december tussen 15:30 en 16:30 uur in de wijk Dierdonk. Deze persoon was te voet bij het slachtoffer thuis aangekomen en weggelopen, de straat uit en de hoek om. Mogelijk heeft iemand hem gebruik zien maken van een voertuig.

Signalement nep bankmedewerker aan de deur

  • lengte ongeveer 195 centimeter
  • hele donkere huidskleur
  • droeg een blauwe spijkerbroek en een blauwe wollen trui
  • kort vol baardje

Bankhelpdeskfraude

Een 57-jarige man uit Dierdonk werd op 15 december slachtoffer van criminelen die zich voordeden als medewerkers van zijn bank. Eerst werd hij gebeld door de zogenaamde fraude-afdeling van de SNS. Die vertelde dat was geprobeerd geld van zijn rekening over te boeken naar een buitenlandse rekening. Hij moest een aantal handelingen verrichten om te voorkomen dat inderdaad geld van zijn rekening werd gehaald, maakten zij hem wijs. Als eerste moest hij het programma Anydesk op zijn computer installeren. Daarna inloggen op zijn bankomgeving. Vervolgens moest hij allerlei vinkjes aanklikken in het programma en allerlei codes doorgeven. De nep bankmedewerker kon dan zijn bankpassen blokkeren. De volgende dag zou hij nieuwe passen met een nieuwe pincode krijgen. Diezelfde middag werden de oude passen bij hem thuis opgehaald door een nep medewerker van de bank. Nadat de bankpassen waren opgehaald, kreeg de 57-jarige Helmonder argwaan en belde hij zelf de bank. Helaas was er toen al 1600 euro van zijn rekening gepind bij de Geldmaat op Nieuwveld. De pinner staat op beeld! Van de nep medewerker die aan de deur verscheen, is er alleen een signalement.

Melden

Wie herkent de frauduleuze pinner op de beelden of weet waar de politie hem kan vinden? Wie heeft de bovengenoemde nep bankmedewerker in de wijk Dierdonk gezien  op vrijdag 15 december tussen 15:30 en 16:30 uur? Was hij te voet of maakte hij ook gebruik van een voertuig? Tip hier online of bel 0800-6070. Wil je anoniem je tip doorgeven, bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron video: Omroep Brabant

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *