Poppentheater Kris-Kras was donderdag op bezoek in Speeltuin Leonardus. Dat was dus genieten voor de kinderen en voor het poppentheater uit Beek en Donk.

Het poppentheater Kris-Kras bestaat al sinds 1970 en startte als hobby. In 1992 ging eigenaar Benk verder als professioneel poppenkastspeler met grote successen. Het traditionele Jan Klaassenspel speelt hij soms ook in of bij een originele Engelse dubbeldekker. Deze poppenkast biedt plaats aan ongeveer 45 kinderen. Maar ook speelt Benk in natuurtheaters in de openlucht. Kris-Kras is bovendien te vinden op jaarmarkten en straatfestivals.

Henk is een grote vriendelijke man en bovendien lacht hij altijd en hij kan het goed vinden met kinderen. Het was behoorlijk druk met kinderen op de poppenkast middag. Misschien kwam dat omdat er ook kinderen waren van de kindervakantieweek Helmond oost. De kinderen waren vanaf het begin al geboeid door het verhaal en vonden het prachtig. Vooral toen er een jarige job naar voren mocht komen en mocht goochelen met de goochelaar. Met het bezoek van poppentheater Kris-Kras werd het een gezellige middag waar de kinderen veel plezier hadden.

Het muziekoptreden werd verzorgd door de band Wood88, een 5-koppige band met een zangeres met een prachtige stem. Gezellige muziek uit de jaren 60 werden ten gehore gebracht voor een groot publiek en het was er behoorlijk druk. Terwijl veel kinderen zich vermaakten in de speeltuin en bij het watergebeuren zaten veel ouders te genieten van de muziek onder het genot van een drankje. Het was een leuk evenement gezien het programma want er komen nog veel meer evenementen aan zoals een grote markt, een speeltuin by night, Halloween-avond en natuurlijk de kerstmarkt. Men hoeft zich tenminste niet te vervelen in speeltuin Leonardus.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *