POST#5700 wordt de nieuwe Culturele Broedplaats in Helmond. Een plek van, voor en door de makers. Dat vermeldt de website van dit nieuwe initiatief in Helmond. DitisHelmond bracht een bezoekje aan het voormalig postsorteercentrum en sprak met Joke Smeulders. Zij is een van de initiatiefnemers.

Joke over POST#5700: ‘Wij zijn een community, een gevarieerde groep beeldmakers, dat ervoor zorgt dat er zowel intern als extern creatieve ‘kruisbestuiving’ plaats zal vinden. Een plek die waarde toevoegt aan het culturele speelveld. Smeulders vindt dat er te veel vooral jongere kunstenaars verdwijnen uit Helmond.

POST#5700 richt zich op jonge makers die uit Helmond vertrekken. ‘We willen het aantrekkelijk maken, om in Helmond te komen doen en aan Helmond te laten zien. We zitten midden in de stad. We vragen van iedere maker een wederdienst voor de stad. Op die manier zullen ze de stad levendiger maken.’

Het maakt niet uit welke kunst: beeldende kunst, film, fotografie en video, theaterkunst en muziek. Aanmelden via www.post5700.nl en op vrijdagmiddag tijdens openingstijden.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.