Postcode Loterij Buurtfonds: geld voor lokale buurtprojecten

Lokale organisaties, zoals buurthuizen en speeltuinverenigingen, kunnen bij het Postcode Loterij Buurtfonds aankloppen voor een financiële bijdrage voor hun buurtproject. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een gemeenschappelijke moestuin of het opknappen van de speeltuin.

De afgelopen periode zijn er al 39 buurtprojecten gefinancierd waaronder een  met graffiti bespoten gevel in Kerkrade en een theatervoorstelling van buurtbewoners met vluchtelingen in Eindhoven. In Gemert wordt de verbouwing van een speeltuin ondersteund.

Korte aanvraagprocedure

De financiële bijdrage kan binnen twee tot zes weken op de bankrekening van de vereniging of stichting staan. Door inzichtelijk te maken welke buurtprojecten er allemaal gefinancierd worden, hoopt het Postcode Loterij Buurtfonds bewoners in Nederland te inspireren ook in actie te komen voor zijn of haar buurt. Aanvragen kunnen het hele jaar worden ingediend.

Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de 500 en 5.000 euro. Het Postcode Loterij Buurtfonds is onderdeel van Stichting DOEN en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Postcode Loterij.

Foto: Helmond heeft verschillende buurtspeeltuinen

www.postcodeloterijbuurtfonds.nl

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *