Pottenkijken in depot Museum Helmond

Altijd al eens achter de schermen willen kijken bij een museum? In de Kunsthal Helmond kan dat. Vrijdag 30 juni is de volgende datum waarop je kunt pottenkijken in het depot.

Bezoek het museumdepot

Neem eens een kijkje achter de schermen van Museum Helmond en bezoek het museumdepot op de locatie Kunsthal Helmond aan het F.J. van Thielpark. Tijdens de rondleiding. begeleid door de museumdocent, hoor en zie je wat er zich zoal achter de gesloten deuren van het museum afspeelt. Hoe beheert het museum een verzameling, hoe registreert het werken en objecten en aan welke eisen moet een depot voldoen? Ontdek met welke passie en aandacht er aan de verzamelingen gewerkt wordt.

Aantal bezoekers

Aan de rondleiding door het museumdepot kunnen maximaal 7 personen tegelijkertijd deelnemen. Met meer personen wordt het klimaat in het depot verstoord, onder andere door de temperatuur van de bezoekers. Ook kan het museum de veiligheid van de werken dan beter garanderen. Er zijn, verdeeld over 2023, vijf rondleidingen gepland. De rondleiding is van 13.30 tot 14.30 uur. Uiteraard kun je je bezoek, tegen een flinke korting, meteen combineren met een bezoek aan een tentoonstelling. Alleen met een online gekocht ticket kun je deelnemen aan de tour door het depot. Koop je kaartje via www.museumhelmond.nl/evenementen/depot-rondleiding/.

Primeur met fotografie van Alex Webb

Tevens heeft Museum Helmond de primeur om voor het eerst een overzicht te tonen van de fotograaf Alex Webb. Een oeuvre dat meer dan veertig jaar fotografie omvat. De expositie Errand and Epiphany / Photographs 1978-2022 omvat 80 foto’s op groot formaat. De fotografie van Alex Webb is behalve bijzonder ook enorm kleurrijk. Ook hier is een begeleide rondleiding door de museumdocent mogelijk.

Uniform bezoeken in uniform

Het uniform is er in alle soorten en maten, voor alle lagen van de bevolking, voor allerlei sociale en maatschappelijke functies. Een uniform maakt enerzijds mensen gelijk. Anderzijds geeft het juist weer hiërarchie aan. De toegang tot deze expositie is gratis te bezoeken voor de eerste 1500 bezoekers die op hun werk bedrijfskleding van Lavans dragen én voor werknemers die in hun werkuniform of in bedrijfskleding de tentoonstelling bezoeken.

Op www.museumhelmond.nl vind je de actuele informatie over openingstijden, prijzen en het activiteiten- en tentoonstellingsprogramma.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *