Praatjesmakers is een initiatief om één-op-één met ouderen (65+) in gesprek te gaan. Aan de hand van een aantal onderwerpen worden ouderen aan mensen met dezelfde belangstelling gekoppeld. Een koffertje met materialen helpt om de praatjes op gang te brengen. Klikt het goed en is er voldoende gespreksstof, dan kunnen ze samen meer ‘praatjes’ maken. Praatjesmakers ging maandag op de eerste dag van de Week tegen Eenzaamheid van start in De Fonkel. Wethouder Harrie van Dijk was erbij.  

De mensen moeten Praatjesmakers nog ontdekken. Het was maandag nog niet druk. Praatjes kunnen bij de ouderen thuis of op een afgesproken plek ergens in de stad of in de wijk. Dinsdag was er een bijeenkomst in De Westwijzer en donderdag is er nog een van 15.30 tot 17.00 uur in De Brem. Daarvoor kan men zich nog aanmelden: aandachtvoorouderen.helmond@gmail.com.

Praatjesmakers is een initiatief van de werkgroep Aandacht van Ouderen. Deze werkgroep bestaat uit CultuurContact / Lang Leve Cultuur, Jibb+, LEVgroep, ouderenbonden en zorginstellingen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *