• Project Steenbreek

Project Steenbreek trok zaterdag 19 juni veel belangstelling van de wijkbewoners. Het was erg druk bij buurthuis St. Anna. Bij de start van het project Steenbreek keken projectleidster Marianne van Rooden en collega Barbara Tetteroo  enigszins trots om zich heen naar de vele belangstellenden.

En die waren er genoeg: mensen van Groei en Bloei Helmond, Lara Tamarinof van Stadslandbouw Brandevoort, woCom, enkele vrijwilligers van het IVN en natuurlijk wethouder De Vries stonden te wachten op wat er komen zou. Project Steenbreek heeft als doelstelling minder stenen en tegels in de stoepen en daarvoor in de plaats enkele planten te plaatsen. Dat is ook bevorderlijk voor het afvloeien van het (regen) water.  Een hovenier nodigde wethouder Erik de Vries en Barbara Tetteroo  naar voren om elk een paar planten te plaatsen op de plek waar enkele stoeptegels verwijderd waren. Toen dit eenmaal gedaan was volgde er een kort applaus van de genodigden vanwege het beplante stukje stoep en eerlijk gezegd zag het er zeer fleurig uit.

Het is wel de bedoeling om dit op meer plaatsen te doen en dus ook verspreid in heel Helmond. Zo kleurt Helmond langzaamaan groen, dat is nuttig, mooi en dat is ook goed voor de natuur…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *