In Helmond was in het Speelhuis een stembureau waar woensdag ook mensen met een (licht) verstandelijke beperking actief waren als vrijwilliger.

Marcella was er gastvrouw en ontving deze dag de stemmers. Zij bracht hen naar de plek waar ze hun stem uitbrachten. Zo ook wethouder Harrie van Dijk van Helmond.

Nadat de wethouder gearriveerd was, begeleidde Marcella hem naar het stemlokaal. “Belangrijk dat mensen met een beperking ook in de samenleving betrokken worden,” vertelde dhr. van Dijk voor de microfoon van DitisHelmond. Zelf had Marcella, inwoonster van Helmond, ook haar stem uitgebracht.

Na een kop koffie, vertrok wethouder van Dijk naar een andere locatie. Marcella deed haar werkzaamheden bij het stembureau, waar ze later op de dag hulp bij zou krijgen van andere prokkelaars.

Op deze manier wordt de samenleving steeds inclusiever, was de mening van Stichting Prokkel, initiatiefnemer van deze campagne.  Tijdens de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen werd er op 200 stembureaus in het land geprokkeld.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *