• promotieteam

Het promotieteam van de Helmondse markt ging op zaterdag 1 mei sinds lange tijd weer op pad. Op deze dag mochten alle marktkooplieden weer hun waren op de markt aanbieden. Sinds de lockdown waren alleen hun collega’s uit de voedingsmiddelenbranche welkom. Het promotieteam besloot op deze dag tasjes uit te delen.

Het was goed te merken dat de bezoekers van de markt opgelucht waren weer eens op een bijna normale manier de markt te bezoeken. Maar dat gold ook voor de marktkooplui. Om de klanten weer een warm welkom te heten deelde het promotieteam van de Helmondse markt unieke stoffen tassen uit. Deze tassen vonden gretig aftrek bij de bezoekers want er was bijna niemand die een tasje afsloeg. De mensen van het promoteam kwamen handen te kort en binnen een mum van tijd waren er honderden tassen uit gedeeld.

Ook Milko, op zijn drive-in-installatie met zijn galmende stem door de geluidsboxen, waarschuwde de bezoekers  om toch vooral afstand te houden. Twee toezichthouders (van de anderhalve meter afstand) hadden toch af en toe nog even werk om de winkelende mensen te waarschuwen. En opvallend waren ook de twee jongens die posters uitdeelden van gefotografeerde marktkoopmensen en andere ondernemers om te waarschuwen op de afstand…deze marktopening, waarbij alle marktkooplieden welkom waren, bracht de bezoekers toch weer een beetje dichter naar het ‘normale’ leven.

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *