Punt voor Helmond Sport in Den Haag

Helmond Sport heeft vrijdagavond bij ADO Den Haag de punten gedeeld na een 2-2 gelijkspel. In een wedstrijd waarin de Helmonders het overwicht hadden, nekte het ‘Haags kwartiertje’ de ploeg bijna.

Helmond Sport startte de wedstrijd met twee andere spelers dan vorige week. Jarno Lion verving rechtsback Bram van Vlerken en Culhaci kwam terug na een schorsing. Hij verving Brian van Hove in de basis.

Helmond Sport had in de eerste helft veelvuldig balbezit, maar de beste kansen waren voor ADO.  De inzetten van Sellouki, Zwarts en Saeverina gingen gelukkig naast of werden door Mike Havekotte gepareerd. Arno van Keilegom wist Helmond Sport wél op voorsprong te schieten. Na een goede aanval, opgezet door Jarno Lion en Eros Maddy, joeg hij de bal in de kruising achter de Haagse doelman: 1-0. En dit was ook meteen de ruststand.

In de rust, waarin trainer Dick Advocaat ongetwijfeld een donderspeech hield, wisselde ADO tweemaal. Onder andere Komlejenovic kwam in het veld voor de onzichtbare Ricardo Kishna. Het was Komlejenovic die zijn invalbeurt al na 40 seconden opluisterde met de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte hij de 1-1 achter Mike Havekotte.

Helmond Sport bleek niet onder de indruk van de tegengoal en pakte het overwicht weer terug. Martijn Kaars verzilverde dit overwicht. Hij maakte dankbaar gebruik van geklungel in de Haagse defensie en kon de bal in een leeg doel tikken. De 1-2 voorsprong was op dat moment niet onverdiend en Helmond Sport kreeg zelfs nog een mogelijkheid op de 1-3. Maddy legde de bal na een fraaie actie terug op Arno van Keilegom die helemaal vrijstond. Helaas schoot hij de bal voorlangs.

Het befaamde ‘Haags kwartiertje’ dat volgde deed de Helmonders vervolgens de das om. Thomas Verheydt scoorde tien minuten voor het eindsignaal de 2-2. Uit de draai schoof hij de bal vanaf een meter of vijftien in de linkerhoek, onbereikbaar voor Havekotte. De Hagenezen hadden daarna nog mogelijkheden de winst naar zich toe te trekken met een bal op de paal en een zeldzame ketsbal van Havekotte.

Helmond Sport kan tevreden zijn met dit meer dan verdiende punt. Voor Bob Peeters alweer het negende gelijkspel. Al zal dit punt aanvoelen als een overwinning. ADO Den Haag lijkt zich door dit gelijke spel op te kunnen maken voor een extra jaar in de Keuken Kampioen Divisie.