Punt voor Helmond Sport na 1-1 tegen Jong Ajax

Helmond Sport heeft vrijdagavond voor de vierde achtereenvolgende keer gelijk gespeeld.

Jong Ajax en Helmond Sport wisten gisteravond in hun tweede onderlinge ontmoeting dit seizoen ieder één keer te scoren. Peter van Ooijen was voor de thuisploeg de doelpuntenmaker.

Bij Helmond Sport zat Mees Kreekels voor de eerste keer op de bank. Jong Ajax stond onder leiding van Michel Kreek die de naar de hoofdmacht doorgeschoven John Heitinga verving. Dit na het ontslag van Alfred Schreuder in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Helmond Sport kreeg vrijdagavond de beste kansen tegen de Amsterdamse belofteploeg. Hoewel jong Ajax het meeste balbezit had, was de wedstrijd in evenwicht. Met pakweg een 3000 bezoekers op de tribune die werden getrakteerd op een leuke wedstrijd.

De rust werd behaald met de ‘brilstand’ op het scorebord, 0-0. Helmond Sport en Jong Ajax hadden beiden wel mogelijkheden om te scoren. Zo redde Mike Havekotte fantastisch toen hij na een half uur spelen een vrije trap van Jong Ajax tegen de paal tikte.

In de tweede helft kwamen de gasten op 0-1 door een vrije trap van de Deen Rasmussen, die de bal via de muur achter doelman Havekotte schoot. Weer duurde het niet lang of het was weer gelijk. Peter van Ooijen tekende voor de gelijkmaker nadat Kaars de bal breed legde op hem. Helmond Sport had zeker nog kansen om de overwinning te ‘pakken’. Maar grepen die gelegenheid niet.

Ondanks het vierde gelijke spel op een rij blijft de ploeg van Bob Peeters onder in de Keuken Kampioen Divisie hangen.

Vrijdag reizen de Helmonders af naar Tilburg waar Willem II de tegenstander is.