Qrabblaars nemen het over op Kindcentrum De Vlier

Een hele schooldag gevuld met creativiteit, kunst en cultuur. Dat stond dinsdag 20 juni op de planning voor alle leerlingen van Kindcentrum De Vlier. Leraren aan de kant, de Qrabblaars nemen de overhand.

De leerlingen van Kindcentrum De Vlier wisten uiteraard dat het een anders-dan-andere-dag zou worden. Ze kregen weliswaar niet de ‘traditionele’ taal- en rekenlessen, maar leren deden ze volop.

Qrabbl

Qrabbl, een organisatie uit Eindhoven, houdt zich bezig met het samenbrengen van scholen en creatieve professionals. Deze ‘Qrabblaars’ zijn veelal zelfstandigen die als creatieve vakleerkrachten aan het werk gaan op de basisschool. Dat kan incidenteel, als oproepkracht voor vervanging. Structureel, met een doorlopend creatief lessenplan. Of, zoals op De Vlier, met het verzorgen van workshops.

Qrabbledag

Dus liepen dinsdag ineens heel veel nieuwe leerkrachten door school. Met ieder een eigen creatieve, kunstzinnige of culturele opdracht. De ene groep ging aan de slag met yoga in het gymzaaltje middels de Stopdans. Eerst lekker dansen en als de muziek stopte, begonnen de rek- en strekoefeningen. Een andere groep was in de aula gestart met het aanleren van een dans. Je had de groep die liedjes ging schrijven. Die ook nog zelf gezongen moesten worden in een heuse microfoon. De volgende groep ontwierp een stoel voor een beroemd persoon. Dat deden zij dan met legosteentjes of met Knex. Ook waren er leerlingen die aan het werk gingen met een iPad om daarop tekeningen of graffitileuzen te ontwerpen.

Lekker lunchen

Tijdens lunchtijd kwam, tot blijdschap van de kinderen, een frietkar voorgereden. Tijd voor de harde werkers om een frietje met snack weg te werken. Frikandellen, kroketten en kaassoufflés vlogen over de toonbank bijna rechtstreeks in de monden van de kinderen. Het eten was in een mum van tijd verdwenen.

Toetje

De middag was gereserveerd voor het ‘toetje’. Ouders laten zien wat er die dag was geleerd en gedaan. Vol trots toonden de leerlingen hun werk. In de aula gaven enkele klassen een showtje weg aan de ouders. Zo konden ze allemaal hun nieuw ontwikkelde talent tentoon spreiden.

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *