‘Rattenplaag’ ook in andere Helmondse wijken

De redactie van Dit is Helmond krijgt meer en meer berichten binnen over rattenoverlast in Helmond. Eerst nog alleen vanuit de wijk Brouwhuis, nu komen er ook meldingen binnen uit Helmond-West, Rijpelberg, Brandevoort en Dierdonk.

Eerder vandaag meldden bewoners van de wijk Brouwhuis dat er veel dode ratten op en langs de straten liggen. Eén bewoner zegt: “Veel bewoners hebben foto’s van de ratten genomen. Volgens mij is de gemeente verantwoordelijk bij de bestrijding van plagen. In Nederland is rattengif verboden. Heeft het daar wellicht iets mee te maken? In België gelukkig nog niet.”

Een andere bewoonster uit Brouwhuis vertelt: “Ik woon in brouwhuis en kan je melden dat sommige mensen hier niet eens meer in de tuin kunnen zitten. Bij de buurvrouw 2,5 kilo gif in 3 uur weg. Buurman zag ze een gat in gaan. Hij stopt de tuinslang erin. Een uur water, maar het water komt niet omhoog. Die zitten dus in grote gangen onder de grond door heel Brouwhuis.”

Momenteel krijgt de redactie van Dit is Helmond ook meldingen binnen vanuit andere wijken in de stad.

Inmiddels heeft Dit is Helmond bij de gemeente navraag gedaan of het probleem daar bekend is. En ook wat men er eventueel aan kan gaan doen. Wij houden je op de hoogte zo gauw de gemeente heeft gereageerd.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *