Speeltuin Rijpelroets certificaat Rookvrije zone

Ze hebben er lang op moeten wachten vanwege de coronatijd maar speeltuin Rijpelroets in Rijpelberg heeft nu het certificaat rookvrije zone ontvangen. Op woensdag 11e mei kwam wethouder Cathalijne Dortmans in gezelschap van haar woordvoerster en beleidsmedewerker Jorn Stoop het certificaat en de bijbehorende cheque overhandigen.

Om hier een klein feestje van te maken had speeltuin Rijpelroets een knutselmiddag georganiseerd die druk bezocht werd. Onder begeleiding van de nieuwe stagiaires Amira en Douaa konden de kinderen hun kunsten vertonen door leuke hebbedingetjes te maken. Het werd al met al een gezellige (en rookvrije) middag….

De bedoeling van een rookvrije zone: Kinderen horen in een veilige en gezonde omgeving te spelen. Rookvrije speelplekken horen daarbij. Wil je de speeltuin in jouw buurt rookvrij maken? Op de website Rookvrije generatie   vind je informatie én middelen om dit voor elkaar te krijgen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.