Zaterdag 6 mei presenteerde Rob Mientjes zijn eerste dichtbundel ‘Mien haiku’s’. De presentatie was in handen van kunstenares Petra Downs en vond plaats in boekhandel De Ganzenveer.

Mensen die van poëzie houden kunnen hun hart weer ophalen. Er is een nieuwe bundel verschenen. En wat voor een. De schrijver is Rob Mientjes (1963).

Mientjes schrijft al vanaf zijn dertiende jaar dagboeken en (kalver)liefdesgedichten. Vanaf  2017 schrijft hij haiku’s. Een selectie van zijn gedichten heeft hij gebundeld in zijn eerste boek ‘Mien haiku’s’. Ook de foto’s in dit boek zijn door hem gemaakt, voornamelijk in en rond Helmond.

Haiku’s zijn verhaaltjes in Japanse dichtvorm en bestaan in principe uit 3 regels. Daarbij telt de eerste regel 5, de tweede 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen. De haiku’s van Rob Mientjes zijn kleine verhaaltjes en zitten vol humor, diepgang, ernst en zen. Een aantal is te lezen op de website Webtales.org. Verder is hij te volgen via mienweblog.blogspot.com. 

Rob Mientjes komt oorspronkelijk uit Venlo, maar woont en werkt tegenwoordig in Helmond. Ook heeft hij een tijdje voor het ED gewerkt. Verder bezoekt Mientjes onder meer poëziemiddagen bij de poëzieclub in Eindhoven. Daar draagt hij regelmatig gedichten en korte verhalen voor.

Petra Downs sprak deze middag allereerst een paar welkomstwoorden. Zij feliciteerde hem verder met de bijzondere gedichten en het mooie fotowerk.  Daarna reikte zij hem zijn boek aan. Rob bedankte zijn vrouw voor haar steun en schonk haar zijn eerste bundel. Tot slot kregen de aanwezigen de tijd een praatje met de schrijver te maken, terwijl hij de boeken signeerde.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *