ROC: tweedejaarsstudenten tonen hun ‘dekseldrukker’

De wereld wordt steeds moderner en puilt uit van de technieken. En daar heb je uitvinders voor nodig. Mensen die met nieuwe technieken werken en zo oplossingen bedenken voor de meest uiteenlopende zaken. Daarom zijn ‘techneuten’ hard nodig tegenwoordig. Bijvoorbeeld voor het bedenken en maken van een ‘dekseldrukker’.

Het opleiden van nieuwe techneuten gebeurt onder andere op het ROC aan de Keizerin Marialaan in Helmond. Daar presenteerden studenten afgelopen maandag hun projecten. De leerlingen zijn van de opleiding Technicus Engineering Mechatronica. Acht weken lang hebben ruim twintig studenten aan dit project gewerkt. Het eindproduct van dit project? Een Cap Mounting Device. De Nederlandse benaming is makkelijker en heel simpel; dekseldrukker. Het voorwerp kan namelijk een dekseltje op een papieren koffie- of milkshakebeker drukken.

Na een korte speech van opleidingsmanager Ton Westerveld begon de presentatie aan de ouders en de begeleiders van de opleiding. Bij deze interessante presentatie bleek dat er heel wat voor nodig is om een dergelijke ‘dekseldrukmachine’ te maken. En dat geldt ook voor de studenten die tijdens de presentatie beoordeeld werden door de begeleiders van de opleiding. De begeleiders waren dik tevreden, tot opluchting van de gespannen leerlingen en hun ouders. Nu kunnen de studenten zich rustig voorbereiden op het volgende project; een project dat beslist nóg meer techniek met zich meebrengt. Maar eerst maar eens vakantie gaan vieren!

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan Eva van Sluijs.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *