Vanmiddag, de 9e september werd het centrum van Helmond overspoeld met kleurige T-shirts. Het waren de nieuwe leerlingen van het ROC ter AA die een kennismakingsmiddag hadden.

En om kennis te maken met elkaar moesten de leerlingen opdrachten uitvoeren in het centrum. Er deden ruim 8oo leerlingen mee.

Er waren rond de klok van 13.oo uur zo’n 400 leerlingen verzameld in de kasteeltuin. Nadat zij gecontroleerd waren vanwege corona werden zij in groepen verdeeld met diverse kleurige shirts en onder begeleiding van enkele leerkrachten trokken zij het centrum in om diverse opdrachten te vervullen. En die waren niet mis. Leerlingen moesten ballonnen blazen totdat deze knapten, bij een sportzaak moesten zij een voetbal met de voet omhoog houden, in het Geukerspark moesten zij de tekst ROC ter AA vormen met hun lichaam. Daarna moesten er 5 koprollen gemaakt worden en zo waren er diverse opdrachten.

Er stond ook een persoon met een prachtige blauwe ara maar of die bij de opdrachten hoorde was niet zeker. Er waren zeker leerlingen die graag met de mooie tropische vogel op de foto wilden. Met elke opdracht konden zij punten verdienen en het ging om de eer van beste (nieuwe) team leerlingen. Dat het een vrolijke boel was en vooral druk in de stad hoef ik U niet te vertellen. Na alle opdrachten uitgevoerd te hebben konden zij terug naar het startpunt, de kasteeltuin waar zij werden getrakteerd op een lekkere zak friet en frisdank.

Inmiddels was de tweede lichting leerlingen alweer naar de stad om ook de opdrachten uit te voeren. Door het mooie en warme weer waren de leerlingen vermoeid en vooral blij dat zij na de prijsuitreiking naar huis mochten.

Maar er waren ook leerlingen bij die rechtsomkeer maakten richting de stad waar zij nog even konden genieten van een terrasje. Marlies Strik en Paulien Noten konden terugkijken naar een zeer geslaagde middag. De kennismaking was meer dan geslaagd en de leerlingen hebben een geweldige middag gehad.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *