ROC Ter AA kweekvijver van kampioenen

Skills The Finals van WorldSkills Netherlands is achter de rug. ROC Ter AA en Bouw Infra Mensen Mierlo kwamen uit Amsterdam terug met een mooie groep winnaars.

Skills Heroes

WorldSkills Netherlands is een stichting die zich inzet voor de promotie van beroepsonderwijs en vakmanschap. Na een periode van voorrondes en kwalificatiewedstrijden vindt de nationale finale plaats. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Daarin strijden ze om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland. Voor vmbo’ers heten deze wedstrijden Skills Talents.

Dit jaar deden er in Amsterdam tussen de 600 en 700 finalisten mee. Het is een groots evenement dat veel aandacht trekt van bedrijven.

Huldiging in Helmond

ROC Ter AA en de Bouw Infra Mensen uit Mierlo deden met groot succes mee. Dit jaar leverden de finales maar liefst 6 kampioenen op. Tijd dus voor een feestje. Op 30 maart was het een vrolijke bedoening op het ROC aan de Keizerin Marialaan in Helmond. Een gezellig versierde ruimte met gedekte (sta)tafels. Daartussen liepen de winnaars die trots hun medailles lieten zien aan de genodigden.

Felicitaties alom

Blij waren ook Ingrid van der Horst-Thijssen, Skills coördinator en projectleider, en Ingeborg Janssen-Reinen van het college van bestuur. Ingrid van der Horst-Thijssen deed het welkomstwoord. Ze gaf aan hoe trots het ROC, de begeleiders en de docenten waren. Zij feliciteerde de studenten met hun behaalde resultaten. Ook Ingeborg Janssen-Reinen van het CvB complimenteerde de deelnemers. Als laatsten kwamen nog enkele begeleiders en docenten aan het woord.

Toen was het tijd voor de huldiging. De studenten hadden de medailles al omgehangen. Er restte nog het uitreiken van bloemen en cadeaus en een officiële receptie.

Welverdiende felicitaties waren er ook voor de twee finalisten: Allyssa van de Ven voor vakgebied Beveiliging en Melanie Peeters voor het vakgebied Schilderen.

Winnaars ROC Ter AA

Jordy Hoebergen, vakgebied ICT beheerder: goud

Rick Kragten en Rowan Ordelman, vakgebied Cyber Security: zilver

Giel van Gorp, vakgebied Applicatie en Media Ontwikkelaar: brons

Winnaars Bouw Infra Mensen

Yino Krasnici, vakgebied Tegelzetten: goud

Bram van Heugten, vakgebied Metselen: zilver

EuroSkills

Jordy Hoebergen en Yino Krasnici gaan in september met Team Netherlands naar Gdánsk in Polen. Daar vinden de  wedstrijden voor de Europese titel plaats, de EuroSkills.

Een fantastisch resultaat en een opsteker voor de kandidaten, begeleiders en de mbo’s.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *