In Mierlo-Hout heeft woonzorgcentrum Savant Alphonsus voor de eerste keer een Wandel Rolstoel Driedaagse georganiseerd. Onze reporter Mario van Dinther was er bij. 

De organisatie was in handen van Savant, het Gilde Sint Antonius Abt en Hart voor het Hout. Zo’n dertig rolstoelers namen deel aan de eerste editie. Dit betekende automatisch dat er ook veel vrijwilligers ingezet moesten worden.

Welzijnscoördinator Jolande van de Wiel erkende dat het een hele klus was om alles in goede banen te leiden. Dat lukte dankzij de inzet van onder anderen Harry Blankers en Anton van Lieshout van Hart voor het Hout.

Woensdag 3 mei was de eerste wandeldag. Die dag brachten de deelnemers een bezoek aan het terrein van Gilde Sint Antonius Abt. Daar kregen ze uitleg over de gildetradities. Zo sloeg een tamboer de trom en werd er gevendeld. De organisatie had aan alles gedacht om iedereen veilig op de plek van bestemming te krijgen.

Op de dag van de Dodenherdenking, 4 mei, bezochten de rolstoelers en begeleiders de Dahliatuin. Hoewel de dahlia’s nog niet in bloei staan, was dit voor velen een leuk uitje.

Dag drie had een mooie climax moeten worden, maar de regen gooide aanvankelijk roet in het eten. De organisatie legde bloemen bij het herdenkingsmonument in het Hortensiapark. Nadat het weer droog was geworden, werden de deelnemers na een kleine wandelronde alsnog binnengehaald en kregen ze een bloemetje aangeboden. De avond werd afgerond met een feestje, muziek van Suzanne Menheere en een heerlijk hapje en drankje

Onder de naam ‘Hart voor het Hout Wandel Driedaagse’ krijgt het evenement volgend jaar een vervolg.  

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *