Rood-Wit topper André van Dinter zwaait na 34 jaar af

Bij s.v.Rood-Wit’62 was op het einde van het voetbalseizoen heel wat te vieren en te huldigen. De afscheidswedstrijd van grensrechter André van Dinter mocht na 34 jaar uiteraard niet ongemerkt voorbijgaan. Hij kreeg tijdens zijn afscheidswedstrijd zijn traditionele rode kaart.

Jarenlange tomeloze inzet

Veel mensen zijn lid (geweest) van een sportvereniging. Je bent lid omdat je kinderen er sporten. Je wordt lid van het bestuur of een commissie. André van Dinter kan erover meepraten. Hij is al 48 jaar lid van s.v.Rood-Wit’62 en wat voor één. André begon als leider van A2 en werd daarna jeugdtrainer. Inmiddels heeft hij ook al 2 keer een bestuursfunctie gehad. Zijn huidige taak om als grensrechter de scheidsrechter te assisteren, doet hij al 34 jaar. Hij leeft in hart en nieren voor zíjn club.

In het zonnetje in de zon

Deze enthousiaste diehard moest eens goed in het zonnetje worden gezet, besloot vereniging Rood-Wit. Zijn laatste potje afvlaggen vond plaats tijdens de wedstrijd van het eerste elftal van Rood-Wit’62 tegen  ASV’33 uit Aarle-Rixtel. Met zijn vrouw Marij in het publiek, die alles nauwlettend in de gaten hield.

Heen en weer

Opvallend was dat André geen moment stil kon blijven staan. Bij elke aanval van een team rende hij fanatiek mee om maar niets te missen. Af en toe kreeg hij een opmerking naar zijn hoofd geslingerd. André vertelde achteraf: ‘Je moest eens weten wat ik in die jaren allemaal aan commentaar moest slikken. Maar dat vind ik het mooist. Hoe meer hoe beter.’ Hij wees ook naar de achterkant van zijn schoenen. Die zagen helemaal groen van het gras en het vuil. Zoals na elke wedstrijd.

Afgevlagd

Tegen het einde van de wedstrijd floot de scheidsrechter abrupt af en legde de wedstrijd stil. Hij liep naar André en gaf hem de rode kaart.  Niemand wist wat Andre fout had gedaan. Misschien een opmerking te veel? André kreeg zijn eerste rode kaart echter als onderdeel van een traditionele afscheid aan het eind van de wedstrijd. Spelers en organisatie wilden hiermee André bedanken voor zijn tomeloze inzet. Zij vormden een erehaag en leidden hem zo naar het bestuur. Met een speciaal Rood-Wit-shirt met als opdruk Vlagger, kei bedankt en voor zijn vrouw Marij een enorm boeket bloemen werd André gehuldigd.

Nattigheid

Toen hij richting kantine liep, werd hem gevraagd nog afscheid te nemen van de selectie. André voelde meteen al nattigheid. Ook letterlijk, toen hij de kleedkamer inliep en onder groot applaus een liter bier over hem heen kreeg. Zoals het hoort bij afscheid van een diehard. Ook buiten stond iedereen klaar om hem hartelijk te bedanken voor al zijn harde werken voor de club. Zichtbaar ontroerd verdween hij daarna de kantine in om even een ander shirt aan te trekken.

Rood-Wit’62 heeft er met André van Dinter weer een icoon bij!

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *