Ruim zestig verkeersboetes bij actie binnenstad Helmond

Een aanhouding voor de handel en bezit van verdovende middelen en ruim 60 verkeersboetes voor diverse overtredingen. Dat zijn de opvallendste resultaten van de integrale actie op dinsdag 8 februari in de binnenstad van Helmond. Tijdens deze actie werkten politie, gemeente Helmond en de belastingdienst samen met een gezamenlijke ambitie: het creëren van een veilige en leefbare binnenstad. 

Er werd een 32-jarige man uit Helmond aangehouden voor de handel in verdovende middelen. Ook trof de politie in zijn woning een behoorlijke hoeveelheid namaak parfums en namaak merkkleding aan.

Verkeersovertredingen en bekeuringen

Tijdens een verkeerscontrole schreef de politie bekeuringen uit voor verschillende verkeersovertredingen. Zo zijn er 16 boetes uitgeschreven voor te hard rijden en werden 9 bestuurders beboet van het rijden zonder rijbewijs. Ook zijn er meerdere personen bekeurd omdat hun voertuig niet aan de technische eisen voldeed. Vier personen bleken onder invloed te zijn van drugs en/of alcohol. Een persoon vond het nodig om tijdens het rijden gebruik te moeten van een mobiele telefoon.

Samenwerken

Politie, gemeente Helmond, de belastingdienst, het Openbaar Ministerie en andere organisaties werken samen aan een veilige en leefbare binnenstad. De integrale acties die met regelmaat gehouden worden, zijn onderdeel van deze aanpak. Doel van de acties is informatie vergaren, het in verbinding komen met bewoners en ondernemers, het aanpakken van misstanden en het verstoren van criminele activiteiten.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt

Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.