SamenLoop voor Hoop wordt uitgesteld tot juni 2022

Het bestuur van de SamenLoop voor Hoop Helmond / Laarbeek heeft besloten om de zesde editie van de SamenLoop, die was gepland in juni komend jaar, door te schuiven naar het jaar 2022. Reden hiervoor is de coronacrisis. Het evenement is dan in het weekend van 25/26 juni 2022.

In de afgelopen maanden is onderzocht of het haalbaar is om het 24 uurs wandelevenement, dat tweejaarlijks wordt georganiseerd onder auspiciën van KWF Kankerbestrijding, in juni 2021 te laten plaatsvinden. Er ontstonden grote zorgen n.a.v. de economische ontwikkelingen ten gevolge van corona of bedrijven en particulieren warm zouden gaan lopen voor het leveren van een financiële opbrengst voor dit goede doel. En ook de huidige richtlijnen met betrekking tot het voldoende afstand houden tussen mensen bemoeilijken de organisatie van een warm en gezellig samenkomen, samen lopen en samen acties voeren. Daarnaast spreken wij ook over een kwetsbare groep eregasten, mensen die aan de ziekte kanker lijden of kanker hebben gehad en overwonnen. Alle SamenLopen van dit jaar zijn in overleg met KWF Kankerbestrijding vanwege Corona afgelast. Het organiseren van een drukbezocht evenement als de SamenLoop voor Hoop vergt wel een jaar voorbereidingstijd wil het slagen. Op 1 juli is de knoop doorgehakt en besloten om meer tijd te nemen voor het organiseren van dit drukbezochte evenement en schuift het door naar het jaar 2022.

Nieuw bestuur

Het bestuur van de SamenLoop voor Hoop is qua bezetting grotendeels vernieuwd. Na afloop van de vijfde editie in 2019 werd afscheid genomen van vijf bestuursleden die vanaf het eerste uur de kar getrokken hadden. Recent moest ook voorzitter René van Luytelaar de hamer overdragen omdat hij het overgrote deel van het jaar in Portugal zal verblijven. In de afgelopen maanden mochten al enkele nieuwe bestuursleden worden verwelkomd. Op de vergadering van 1 juli werd met Donya van der Kruissen als nieuw lid van harte welkom geheten. Het bestuur heeft verder unaniem besloten om als nieuwe voorzitter Dorethe van de Kerkhof te benoemen; Dorethe heeft al een lange staat van dienst bij de SamenLoop voor Hoop in Helmond/Laarbeek, heeft een groot netwerk, en is verzekerd van alle steun van medebestuursleden zodat de voorbereiding van de volgende SamenLoop in 2022 met enthousiasme en voorspoedig ter hand wordt genomen.

Voor het jaar 2022 is de hoop dat de economische ontwikkelingen dan geen spelbreker zijn voor een reële opbrengst met een tweeledig doel: aandacht voor de vreselijke ziekte die kanker met zich meebrengt en een zo hoog mogelijke financiële opbrengst voor medisch onderzoek. Inloophuis de Cirkel ontvangt van KWF 20% van de opbrengst voor de eigen activiteiten in Helmond en de regio. Een prima goede doelenactie dus. Uitgebreide informatie over de Samenloop voor Hoop is te vinden op website: www.samenloopvoorhoop.nl/helmond

helmond@samenloopvoorhoop.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Samenloop voor Hoop Helmond

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *