SBH en gemeente brengen energiebehoefte in kaart

Volgens de Stichting Bedrijventerreinen Helmond werkt een nijpend stroomtekort verlammend op de groeiplannen van bedrijven en is de netcongestie nu en in de nabije toekomst een probleem voor die bedrijven. Daarom is de stichting samen met de gemeente Helmond gestart met het in kaart brengen van de huidige (en toekomstige) energiebehoeften van bedrijven.

Daarbij onderzoeken de initiatiefnemers ook de interesse voor eventuele (verdere) duurzame oplossingen bij bedrijven. Oplossingen als het plaatsen van zonnepanelen en/of samenwerkingen tussen bedrijven onderling. ‘Niet afwachten, maar actie’, aldus het credo van SBH. “Met veel bedrijven zijn we al in gesprek. Maar hoe meer input we ontvangen, hoe gerichter we naar oplossingsrichtingen kunnen werken.”

Meerkeuzevragen

Om een idee te krijgen van de energiebehoeften van bedrijven op de Helmondse bedrijventerreinen is een lijst met tien meerkeuzevragen opgesteld. SBH en de gemeente roepen bedrijven op om die vragen in te vullen, omdat het zowel de initiatiefnemers als de bedrijven zelf verder kan helpen. De lijst met de meerkeuzevragen vind je hier.

[Foto: Frits Rutte]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *