Scouting Rijpelberg in kerstsfeer

Scouting Rijpelberg is in kerstsfeer. Er zijn deze maand veel kerstmarkten te bezoeken. In alle wijken van Helmond is er wel een kerstmarkt te vinden. Zo ook de Wijk Rijpelberg waar de Scouting hun kerstmarkt vierde. En je kunt er niet omheen, hun kerstmarkt kan je niet missen.

Bij de scouting Rijpelberg staat een enorme Kerstman van zeker 3 of 4 meter hoog. Hij kijkt uit over de Rijpel terwijl de (levende) Kerstman van de scouting bij het hek alle bezoekers een warm welkom heet. Eenmaal binnen de hekken werd je al ontvangen door de lekkere geur van brandend hout, al is de rook er te snijden. Je kon bij de eerste tafel een stempelkaart krijgen om van de lekkernijen op het veld te proeven. Dan loop je naar het veld waar een enorme verlichte kerstboom opviel en die was omringd door gezellige tenten. Grote en kleine tenten waar je allerlei lekker dingen kon krijgen en voor de kinderen spelletjes konden doen.

Verscheidene vuurkorven brandden volop om de bezoekers maar geen kou te laten lijden. Men kon bij het kampvuurtje in de kuil kleine versnaperingen verwarmen en bij de andere tenten kon men genieten van braadworsten, hamburgers , warme chocomelk, koffie of thee drinken. De Kerstman liep met een grote muts die volgeladen was met snoepgoed door de menigte, om de kinderen te laten genieten van de lekkernijen. Er was in een hoek een bouwwerk gemaakt waar de kinderen op konden klimmen en verderop werd er in een afgebakend gebied een balspel gespeeld. Er was ook een tent waar de kinderen een lampion kon maken om de lampionoptocht te lopen door het bos. Het was wel echt druk te noemen want bij elke tent was het wachten op je beurt. De sfeer was buitengewoon vrolijk dus de vrijwilligers van Scouting Rijpelberg weten wel hoe je in deze kou sfeer moet maken…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Ton Philippart Reply

    Hoi Hans,

    Top verhaal, super bedankt, namens Scouting Rijpelberg.

    Vast prettige kerstdagen en gezond 2023 !

    En tot ziens😉👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.