Na twee jaar afwezigheid wegens de coronamaatregelen is het seizoen van Caratconcerten weer geopend.  Vele bezoekers kwamen naar De Warande om te luisteren. In haar welkomstspeech liet Henriette Verouden duidelijk merken weer enorm opgelucht en blij te zijn dat er weer een mooi seizoen aankomt met vele gezellige en mooie muziekgezelschappen die graag in het paviljoen gaan optreden.

Deze eerste zondag, op Moederdag 8 mei, werd  de spits afgebeten door het Bernhezer senioren orkest en Ambiance uit Someren. Een orkest en een klein gezelschap met leuke muziek waar iedereen op kon dansen of mee zingen. Het Bernhezer orkest is opgericht in 2008 en bestaat inmiddels uit vijfendertig muzikanten onder leiding van dirigent Leo Boeijen. De leden komen onder andere uit Heeswijk-Dinther. De groep Ambiance uit Someren maakt folkmuziek waar fijn op te dansen is. Aangezien er deze keer maar twee gezelschappen waren speelden zij allebei een tijdje langer door dus iets langer dan een uur. Nu het seizoen van Caratconcerten weer geopend is, kunnen bezoekers wekelijks genieten van de muziekgezelschappen in het Stadswandelpark.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.