Sinterklaas komt op bezoek met de trein

Sinterklaas heeft het elk jaar erg druk met het bezoeken van de vele kinderen. Thuis, op scholen, bij verenigingen en andere organisaties overal gaat hij op visite. Dus komt de Sint ook op bezoek bij de kinderen van de Montessorischool in Brouwhuis.

Als je dacht dat hij met de auto zou komen heb je het mis. Tot grote vreugde kwam de Goedheiligman naar de school met de trein. Dat was zeker wel een verrassing. Op school hadden de kinderen de stoel voor de Sint al versierd, dus die stond al klaar.

Toen werd het sein gegeven om naar het station te gaan, want de Sint was al onderweg naar school. De trein had wel 4 minuten vertraging, maar dat was niet erg. Op het station aangekomen kwam de trein net aanrijden. De wachtende mensen keken wel een beetje vreemd toen al die kinderen het perron naderden, maar al helemaal toen er zes pieten uit de trein sprongen en begonnen te strooien en te dansen. Toen de Sint uitstapte werd hij welkom geheten door de directrice. Samen liepen zij voor de kinderen uit, terug naar school.

Binnen was het lekker warm en de goedheiligman was blij om even te kunnen zitten op zijn mooie stoel. Toen mochten de kinderen allemaal bij de Sint komen zitten. Er werden kinderen naar voren geroepen om een presentje te ontvangen van de Sint. Het was een mooi begin van de eerste dag van de week…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met dank aan de leerkrachten van de Montessorischool.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.