De 17-jarige jongen die op nieuwjaarsdag rond 06.00 uur zwaar gewond werd aangetroffen op de Barrierlaan, is waarschijnlijk van achteren aangevallen. Het slachtoffer was in de nacht van de jaarwisseling te voet onderweg naar zijn huis. Hij zou in de groenstrook tussen de Barrierlaan en de Johanna van Vlaanderenstraat zijn aangevallen. Of het om 1 of meerdere dader(s) gaat weet de politie niet zeker. Mogelijk dat hij onder meer met een fles is geslagen.

Het slachtoffer verloor het bewustzijn, maar werd gelukkig al vrij snel gevonden. Het slachtoffer is zaterdagmiddag in het ziekenhuis weer bij bewustzijn gekomen. Hij liep verwondingen op aan zijn gezicht en mocht het ziekenhuis na behandeling weer verlaten. Naar omstandigheden maakt hij het goed, maar dit had volgens de politie veel erger kunnen aflopen.

Onderzoek

De verwondingen van de Helmonder zijn mogelijk het gevolg van geweld. Rechercheurs deden sporen en – buurtonderzoek. Dit onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.
Op basis van informatie denkt de politie dat het tussen 04.30 uur en 06.00 uur is gebeurd. Maar over de identiteit en motieven van de dader(s) is niks duidelijk. Daarom is de hulp van het publiek nodig.

Getuigen en camerabeelden gezocht

De politie zoekt dan ook getuigen en camerabeelden om deze mishandeling op te lossen:  “Misschien heb jij iets gezien toen het slachtoffer richting de groenstrook tussen de Barrierlaan en de Johanna van Vlaanderenstraat liep. Hij kwam uit de richting van de Herberga van Bronckhorstlaan gelopen, parallel aan het fietspad. Of wellicht ken je mensen die hem hebben gezien.”

De politie roept mensen op die in de omgeving van het park / de groenstrook wonen om contact op te nemen als ze iets gezien of gehoord hebben over deze mishandeling. Mensen die in de buurt wonen en camerabeelden hebben worden gevraagd die te delen met de politie als dat nog niet is gebeurd.
Ook mensen die andere opvallende en/of verdachte zaken hebben gezien in de omgeving tijdens de mishandeling worden nadrukkelijk gevraagd om contact op te nemen met de politie. Elk aanknopingspunt kan helpen.

Scooterrijder

Ook is de politie op zoek naar een scooterrijder die rond het tijdstip van de mishandeling in de nabije omgeving heeft rondgereden. Mogelijk heeft diegene het slachtoffer zien lopen of misschien zelfs het incident en evt. dader(s) gezien.

Contact

Bel de politie via 0900 8844. Liever anoniem? Dat kan ook door 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem) te bellen. Online tippen en afbeeldingen (of bewegende beelden) insturen kan ook.

Looproute slachtoffer en mogelijke plek mishandeling (cirkel). (Foto politie)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.