Heel even was de 3-jarige Noëlla uit Helmond een TikTok-ster. Het filmpje, waarin te zien is hoe ze achteloos de Mercedes van haar moeder een nieuw kleurtje geeft met gevelverf, ging gisteren viraal op de social media. Dat gebeurde nadat het platform Dumpert het filmpje oppikte en publiceerde. Bovendien had het meisje ook zichzelf vrolijk volgekalkt met de verf. Moeder Priscilla en vader Diego konden de aandacht in eerste instantie wel waarderen. Al vinden ze dat sommige reacties op Dumpert nu wel érg ver gaan.

Afgelopen zondagavond gaat Noëlla, de jongste van drie kinderen in een samengesteld gezin, nog even buitenspelen. Dan komt ze zich melden en blijkt ze he-le-maal onder de verf te zitten. “Ik denk dat ze naar binnen kwam omdat ze wat verf in haar mond had gekregen”, vertelt moeder Priscilla. Met de telefoon in haar hand ging Priscilla kijken wat er was gebeurd. Wat ze te zien kreeg, is inmiddels zo’n beetje iedereen wel bekend. Na het filmen zijn de ouders urenlang bezig geweest om de verf van Noëlla af te krijgen. Priscilla belde ondertussen met de huisartsenpost. Daar kon men haar na contact met het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum gelukkig geruststellen.

Virale vooroordelen

Het filmpje gaat inmiddels viraal en wordt massaal bekeken op Dumpert en andere kanalen. In eerste instantie zijn de reacties positief en grappig. Mensen worden ‘verliefd’ op het schattig geverfde boefje in de video. Dat is vooral het geval op Facebook en TikTok, waar een tante van Noëlla het filmpje als eerste plaatst. Vervolgens pikt Dumpert het filmpje op en dan gaan ineens alle remmen los. Het filmpje krijgt een enorm bereik en de toon van de reacties verandert voor een deel. “Dat uit een filmpje van dertig seconden zoveel conclusies en vooroordelen komen, is best ziek”, vervolgt Priscilla. “Het ergste vind ik nog dat er mensen begonnen over het inschakelen van de Kinderbescherming. Niemand houdt zoveel van Noëlla als ik.”

Vervelende reacties op filmpje Noëlla

Ook veel negatieve reacties op het filmpje

Waar Priscilla aanvankelijk nog vrolijk terug reageerde, is ze daarmee gestopt. “Dat komt mede door al die negatieve reacties. Maar ondanks alles kunnen we vooral lachen om wat er gaande is. De schade is materieel en voor later is het een mooi verhaal.”

Lakschade

Noëlla is inmiddels weer van haar kleurtje af. Maar de auto van haar ouders blijkt er minder goed aan toe. De bewuste gevelverf bevat namelijk hele kleine steentjes. Hierdoor deed een uitgebreide wasbeurt bij de wasstraat de lak meer kwaad dan goed. Over de hele auto zijn krassen zichtbaar. Priscilla: “Dat maakt me verder niet uit, dat is allemaal verzekeringswerk. Het belangrijkste is dat Noëlla er gezond uit is gekomen. Én we hebben later een mooi verhaal te vertellen. “Wat er precies met de auto gaat gebeuren is onduidelijk. De schade wordt getaxeerd en dan wordt bekeken wat wijsheid is: de auto ‘wrappen’ of toch maar verkopen.

Boetekleed

De emmers met gevelverf bleken al dagenlang open langs de straat te staan. Ze worden momenteel gebruikt bij de renovatiewerkzaamheden in de Helmondse Planetenbuurt. De aannemer van dienst, Jansen Huybregts, heeft het boetekleed aangetrokken. Niet alleen door excuses aan te bieden voor wat er is gebeurd, maar ook door de zaak te melden bij de verzekering.

Filmpje Noëlla gaat viraal

De emmers met verf staan al dagenlang open en bloot op straat

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *