Een speciale training voor de G-team als alternatief voor de jaarlijkse voetbaldag. Jaarlijks wordt er in Barendrecht een voetbaldag voor G-teams georganiseerd. Door de coronamaatregelen ging het dit jaar niet door. Daarom had het fonds voor gehandicaptensport in samenwerking met de KNVB een trainingsavond georganiseerd voor het G-team van sv De Braak met medewerking van bekende trainers.

In het stadion van Helmond Sport kwamen er dus zo’n 25 voetballertjes om een training te krijgen van bekende mensen  van Helmond Sport. Dit waren hoofdtrainer Wil Boessen, assistent-trainer Frank van Kempen en teammanager Johan Koolen. Tot grote verrassing van de spelertjes kwam de bekende scheidsrechter van het betaalde voetbal Robin Vereijken ook mee doen om het voetbalwedstrijdje aan het eind van de avond te fluiten.

Er werd begonnen met een warming-up, gevolgd door penalty’s schieten en daarna de voetbalwedstrijd. Je zag de spelers genieten. Allemaal met een grote glimlach genoten zij van het begin tot het eind van de training. Er werd halverwege even een korte pauze ingelast en daarna ging het weer vol enthousiasme verder. Ook de ouders op de tribune waren aan het genieten.

Zij vonden het prachtig om de jeugd weer te zien voetballen. Hun kinderen hadden zichtbaar reuzezin om weer eens te voetballen. Aan het eind werd nog even een groepsfoto gemaakt. Toen zij naar huis gingen kregen zij ook een mooie goodie-bag mee. Het was een gezellige speciale training waar iedereen met volle teugen van genoot.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *