• Sta jij ook AAN?

In de praktijk blijkt dat ruim 30% van de fietsers geen (volledige) veilige fietsverlichting heeft. Vooral nu de dagen korter worden is het zeer belangrijk dat je gezien wordt als je op de fiets zit. Het is deze week de week van de veiligheid en organiseren de buurtpreventieteams in samenwerking met de gemeente Helmond (Kelly van Eeten), de Lev ( Judith Cuijpers), politie en vooral Veilig Verkeer Nederland de actie: Sta jij ook AAN?

Het project Sta jij ook AAN? is bedoeld om de fietsers bewust te maken van hun veiligheid op de fiets. Er zijn op diverse plaatsen in Helmond tijdens zo’n actie ook vrijwilligers aanwezig die de fietsers helpen om de verlichting up-to-date te maken. De aftrap vond plaats op donderdag 14 oktober in het winkelcentrum in Brouwhuis. Daar kon men van 16.00 tot 19.00 uur bij de preventietent terecht voor controle van de fietsverlichting.

Maar het is niet nodig om te wachten tot er een buurtpreventietent wordt geplaatst in de wijken. Men kan dit ook zelf organiseren. Denk bijvoorbeeld aan medewerking van buurtbewoners, meerdere scholen, sportverenigingen en ondernemers. Kijk op de site www.stajijookAAN? hoe men deze actiepakketten kan ontvangen. Het gaat om een veilig fietsverkeer en elke goede fiets met verlichting is een pluspunt.

Er waren ook enkele leden van de wijkraad en de handhaving aanwezig. Deze hielden een witte-voetenactie. Dat is een stukje wandelen door de wijk, waarbij wordt gecontroleerd op veilige situaties bij en in huis. Zijn de deuren wel goed op slot? Zijn er geen situaties die ongewenste “gasten” uitnodigen een kijkje te nemen in jouw huis? Zo zijn er diverse aandachtspunten die erg belangrijk zijn. Want het is zeer onprettig als men thuiskomt en er zijn spullen gestolen. En een computer of televisie is zo mee te nemen…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *