Stamboomcafé in Bibliotheek Helmond gaat weer van start!

Heb je vragen over je stamboom, afkomst en familiegegevens? Leden van de Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Kempen- en Peelland, zijn in Bibliotheek Helmond aanwezig om te helpen bij de zoektocht naar jouw familiegeschiedenis. Je bent met al je vragen van harte welkom op zaterdag 5 november tussen 11.00 en 13.00 uur.

Start van het Stamboomcafé in Helmond

Je krijgt uitleg en demonstraties bij speciale computerprogramma’s rond genealogie. Natuurlijk kun je ook terecht met specifieke vragen. Ervaren stamboomonderzoekers laten je zien hoe en waar je op het internet handig kunt zoeken. Hoe je familieleden vindt en hoe je ontdekt wat er misschien nog meer te vinden is over je familiegeschiedenis. Ze wijzen je de weg naar notariële aktes en het kadaster en waar je andere officiële stukken kunt vinden. De bibliotheek heeft verschillende genealogieboeken in de collectie. Weet je nog niet of je jouw familiegeschiedenis moet presenteren op internet of in een boek? Ook bij die keuze kunnen de adviseurs je helpen.

 Wanneer:                    zaterdag 5 november

Waar:                          Bibliotheek Helmond, centrale hal (Watermolenwal 11)

Entree:                                    Gratis toegang

Aanmelden:    www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.