Voor Mike Sleegers uit Helmond is het aftellen naar zondag 8 januari. Dan reist hij, samen met zijn vader, naar Mexico voor een stamceltherapie.

Vier weken zal hij daar verblijven voor de stamceltherapie. Als de bloedwaarden goed zijn, mag hij naar Nederland terug om om aan te sterken en te werken aan een nieuwe opbouw. Het zal dan nog een hele tijd duren voor de jonge inwoner van Helmond weer ‘de oude is’.

Dankbaar is Sleegers iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen, zodat hij de stap naar herstel kan gaan maken.

In 2008 werd duidelijk dat Sleegers Multiple Sclerose had. Het begon met onschuldige tintelingen, maar binnen 15 jaar werd duidelijk dat hij in een rolstoel zou komen indien er geen actie werd ondernomen.

Een stamceltherapie behandeling kan zijn afweersysteem resetten, waardoor de progressieve MS gestopt wordt. De kosten voor deze behandeling, die alleen in Rusland of Mexico wordt gedaan, bedragen 75.000 euro. De kans dat de therapie aanslaat is met 85 procent vrij hoog.

De laatste twee jaar is de gezondheid van Mike Sleegers hard achteruit gegaan en is de HSCT-behandeling het laatste redmiddel.

In 2022 werden vele acties gevoerd om het geldbedrag bij elkaar te krijgen. Op een bedrag van 500 euro na, is het benodigde geld binnen gehaald.

Mocht u Mike Sleegers een hart onder de riem willen steken door een kaart te sturen, dan mag u die aan het volgende adres richten:

Wesselman Accountants | Adviseurs
T.a.v. Stichting MikeMSVrij
Aarle Rixtelseweg 14
5707 GL Helmond

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *