Op maandagmorgen 15 november was de start van een heel bijzonder bouwproject op een terrein parallel langs de Kasteelherenlaan.  Het betreft hier een gedeelte van de vroegere Itterestraat, die nu de naam Berlaerstraat heeft gekregen.

Woningcorporatie woCom werkt samen met het Regionaal Autisme Centrum en de gemeente Helmond aan de realisatie van een uniek woongebouw parallel aan de Kasteelherenlaan. Zij  werken daarbij met een nieuw bouwsysteem, zijnde een flexibel bouwconcept dat grotendeels in de fabriek wordt klaar gemaakt en snel ter plekke in elkaar gezet kan worden.  De 13 kleine appartementen die aan de Berlaerstraat  gaan verrijzen, worden op dit moment in de werkplaats van De Meeuw in Oirschot  in elkaar gezet. Op maandag 15 november werd de eerste woning naar Helmond vervoerd en geplaatst op het bouwterrein. Donderdag en vrijdag volgt de rest. Het is mooi om te zien, met welke snelheid hier huizen worden opgezet.

De  start van de bouw, waarbij tegelijkertijd ook het hoogste punt werd bereikt, wilde woCom natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom werd dit  kijkmoment gevierd met een klein gezelschap van bewoners, buren en (bouw)partners. Ook ‘bouw-wethouder’  Gaby van den Waardenburg was aanwezig, zoals ook woCom directeur Mirjam Kräwinkel en de directeur van De Meeuw Catharina Bieringa, die allen een kort woordje  richten aan alle aanwezigen. Ine Knuever van het Regionaal Autisme Centrum liet weten dat er voor de nieuwe bewoners, een 24 uurs begeleiding aanwezig is. Hierna mochten twee nieuwe bewoners, Bas en Gianni, de eerste module mee op zijn plek zetten.

© Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk,
    Wederom dank voor deze serie.
    Eerlijkheidshalve vind ik deze appartementen niet fraai ogen en lijken te veel op zeecontainers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *