Stefanie Aarts houdt succesvolle goededoelenactie

Onbekend maakt onbegrepen. Dat is de harde waarheid waar sommige mensen mee te maken krijgen. Stefanie Aarts heeft een zoontje met het syndroom 22q11. Dat is een aandoening met kernmerken en die kunnen zijn: medisch of psychisch, gedrag en sociaal-emotionele problemen en motorische problemen. Het is een genetische aandoening.

Stefanie besloot iets te doen om deze ziekte meer bekendheid te geven en organiseerde initiatieven om te helpen. Zij organiseerde een  sponsorloop, bezocht de lokale ondernemers in Helmond en een organiseerde lotenactie in speeltuin Leonardus. De opbrengst zou geschonken worden aan twee goede doelen te weten 22q11 en de stichting Opkikker.

Vrijdag, de 6e mei werden de cheques bij het kasteel overhandigd aan de twee ambassadeurs van de goede doelen. Het was een mooi gebaar want de twee dames kregen elk een cheque van 3100 euro. Wie iets meer wil weten over 22q11 moet even op de site kijken steun22q11.nl

 

De landelijke stichting steun22q11, timmert al jaren aan de weg om meer bekendheid te geven aan het  22q11 syndroom, zodat er sneller een diagnose kan worden gesteld en er meer begrip is voor  kinderen, volwassenen en hun naasten.  Stichting de Opkikker geeft gezinnen met een langdurig ziek kind wat lucht door het organiseren van Opkikkerdagen met bijzondere activiteiten en waar het gehele gezin ontzorgd wordt.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.