Vervoer Stichting Dierenambulance Helmond veiliger

Stichting Dierenambulance Helmond e.o. rijdt al 34 jaar met haar bussen door Helmond en omgeving. Wat begon met 1 oud busje is inmiddels, dankzij Stichting Dierenlot, uitgegroeid tot 2 volwaardige en volledig uitgeruste dierenambulances en een bestelwagen.

Stichting Dierenambulance Helmond rijdt uit voor gevonden dieren (geen loslopende dieren). Maar ook bij meldingen van dieren, die gewond zijn. Ze kunnen ook gebeld worden voor klantenritten. Iemand moet met zijn huisdier naar de dierenarts, maar heeft zelf geen vervoer. De dierenambulance brengt de klant dan naar de dierenarts en weer terug naar huis. Ook kan men met het dier naar een dierenpension worden gebracht. De Dierenambulance rekent hier wel een vergoeding voor. Is een huisdier thuis overleden, dan kan de eigenaar de dierenambulance bellen om te vragen naar de verschillende mogelijkheden voor het wegbrengen van het overleden dier. Hierna komt de dierenambulance om het dier, met gepast respect, naar de gekozen bestemming te brengen. Dit kan zijn naar een dierenbegraafplaats of een dierencrematorium.

Hier vind u de tarieven van de vergoedingen: https://dierenambulancehelmond.nl/tarieven-ritprijzen/

Bij het vervoer van de dieren is het natuurlijk van groot belang dat dit zo veilig mogelijk gebeurd. Omdat op de ramen aan de achterkant van de dierenambulances belettering is aangebracht, is het zicht via de achteruitkijkspiegel beperkt. Dat is best moeilijk voor de chauffeur bij het achteruit rijden. En het is natuurlijk vervelend als je met dieren in de ambulance een aanrijding krijgt. (Zonder dieren in de ambulance is dat ook geen pretje).

Als test werd er een achteruitrijcamera op één van de wagens geplaatst. Dit beviel zo goed, dat ook de andere wagens werden uitgerust met een achteruitrijcamera. Doordat op alle drie de wagens hetzelfde systeem is geplaatst, waren de chauffeurs snel gewend aan de camera. Dankzij de medewerking en ondersteuning van Stichting Dierenlot werden de camera’s geplaatst.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *